top of page
BOM_home.jpg

Bewegen op muziek

Demo 1 (vanaf 16 jaar)
Indeling van de les
In de lessen van een demo groep wordt er hard gewerkt. Af en toe is het ook best zwaar en vraagt het veel van het lichaam. We beginnen altijd met een opwarming. Verder oefenen we het grootste gedeelte van de les aan een dans, die er natuurlijk heel goed uit moet zien, want het is een dans van de demo groep. De passen en de dansen zijn in een demo groep moeilijker en zwaarder dan in de andere groepen!

Demo 2 (10-15 jaar)
Indeling van de les
In het begin zijn we nog druk aan het kletsen want wat er allemaal wel niet op school gebeurt daar moet je toch even iedereen over bijkletsen. We beginnen hier met een inleiding om warm te worden en ook wat spieroefeningen om de spieren extra lenig te maken. Daarna oefenen we een techniek die ze moeilijk vinden en die blijven we dan een tijdje oefenen. Vervolgens aan de slag met de dansen want daar zit je immers voor op de jazz!

Demo Instap (instap tot 10 jaar)
Indeling van de les
Omdat er heel wat meisjes zijn die 2 uur achter elkaar trainen, beginnen we met ongeveer 5 tot 10 minuten eten en drinken. De andere meiden kunnen een spelletje doen om warm te worden. Daarna starten we met een korte inleiding en soms wat spieroefeningen om de spieren extra lenig te maken. Vervolgens gaan we verder met een moeilijkere techniek zodat we die kunnen oefenen. Daarna ook weer volop aan de dans werken zodat deze er goed uit komt te zien.

Omdat we demo groepen zijn kan je alleen in deze groepen komen op uitnodiging van een docent. We leren moeilijkere dansen en het zijn pittige lessen. De basistechnieken van dansen moet je daarom onder de knie hebben. Het tempo van deze les ligt ook hoger dan in andere lessen. Ook zijn we hier strenger. Omdat je met elkaar aan een dans werkt en er van een demo groep meer verwacht wordt is het belangrijk dat je er zo veel mogelijk bent! Gelukkig is er ook veel gezelligheid tijdens deze les!

bottom of page