top of page
backbend

Ons verhaal

Kracht door oefening

Gymnastiekvereniging KdO Lekkerkerk is de op een na oudste sportvereniging in Lekkerkerk, opgericht op 17 september 1908. Onze vereniging is opgericht door in totaal 17 vaders die de lichamelijke ontwikkeling van hun kinderen wilden bevorderen. Er werd gestart met een jongens/mannenafdeling en al in 1910 volgde een damesafdeling. Door de tijd heen is KdO steeds een bijzonder actieve vereniging gebleken, waarbij het sportieve element altijd hand in hand is gegaan met gezelligheid en een sterk sociaal karakter. Aspecten die ook nu nog hoog in het vaandel staan!

Activiteiten
KdO heeft zich sinds de oprichting ontwikkeld tot een vereniging voor iedereen met een aanbod van activiteiten die door jong en oud beoefend kan worden, vanaf ongeveer 2 jaar tot ruim 80 jaar. Alle leden van KdO kunnen hierdoor op ieders niveau deelnemen aan een of andere sportvorm.

Groepen binnen KdO
De vereniging telt ca. 30 verschillende groepen. Voor deze groepen beschikken we over professionele leiding die in het bezit is van de hiervoor benodigde diploma’s, certificaten en getuigschriften. Constante bijscholing door het volgen van opleidingen, cursussen en workshops is een vereiste om bij te blijven. Onze topturnsters mengen zich met hun prestaties voortdurend, zowel nationaal als ook internationaal, in de strijd met andere verenigingen en veroveren regelmatig mooie podiumplaatsen. Door de komst van het jazzdansen in 1981 is het ledenaantal enorm gegroeid. KdO heeft momenteel 10 jazzgroepen.

Interesse?
Het sportaanbod van KdO heeft voor iedereen iets te bieden!
Kom eens vrijblijvend meedoen op één of meerdere van onze lessen.
U mag altijd twee lessen gratis meedoen.

U kunt zich via onze website inschrijven als nieuw lid of u schrijft zich in voor de twee gratis proeflessen waar u altijd welkom bent!

Jeugdsport subsidie

Wij werken samen met het Jeugdsportfonds

Wil uw kind op sport maar heeft u geen geld om de contributie te betalen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdsportfonds. Dit fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor de sportclub voor gezinnen met een minimum inkomen of schulden.

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Het Jeugdsportfonds biedt deze kinderen de kans om toch hieraan deel te nemen. Voor sport geeft het Jeugdsportfonds een bijdrage tot maximaal € 225,- per 12 maanden inclusief eventuele attributen en/of kleding.

Voor meer informatie en de spelregels van uw gemeente kunt u kijken op Jeugdsportfonds (https://www.jeugdsportfonds.nl/)

bottom of page