top of page
BOM_jazzdemo.jpg

Jazz demo

Demo 1 (vanaf 16 jaar)


Indeling van de les
In de lessen van een demo groep wordt er hard gewerkt. Af en toe is het ook best zwaar en vraagt het veel van het lichaam. We beginnen altijd met een opwarming. Verder oefenen we het grootste gedeelte van de les aan een dans, die er natuurlijk heel goed uit moet zien, want het is een dans van de demo groep. De passen en de dansen zijn in een demo groep moeilijker en zwaarder dan in de andere groepen!

 

Dansen
We zijn hard aan het oefenen voor een dans op muziek van Beyonce, met het nummer Listen. Het is een hele mooie en vloeiende dans. Ook hebben we een dans op een Mama Mia mix. Na de kerstvakantie komt er nog een andere dans bij.

Demo 2 (10-15 jaar)
Indeling van de les
In het begin zijn we nog druk aan het kletsen want wat er allemaal wel niet op school gebeurt daar moet je toch even iedereen over bijkletsen. We beginnen hier met een inleiding om warm te worden en ook wat spieroefeningen om de spieren extra lenig te maken. Daarna oefenen we een techniek die ze moeilijk vinden en die blijven we dan een tijdje oefenen. Vervolgens aan de slag met de dansen want daar zit je immers voor op de jazz!

Demo Instap (instap tot 10 jaar)

De demo instap is een selectiegroep voor meiden t/m 10 jaar. Niet iedereen kan bij een demo groep aansluiten, dit kan alleen als je een uitnodiging krijgt van de docent. Er volgt dan eerst een proefperiode van een paar weken en daarna krijg je te horen of je in de selectiegroep kan blijven. Er wordt tijdens de proefperiode o.a. gekeken naar ritme, uitstraling en hoe snel je de pasjes kan aanleren.
In een demo groep worden net wat moeilijkere pasjes gedaan dan bij een normale reguliere groep. Daarnaast wordt er ook meer aandacht besteed aan de danstechniek. Voor de rest is de les opbouw hetzelfde als bij een reguliere groep en wordt er aandacht besteed aan spieroefeningen en aan een dans voor het aankomende seizoen.
Het tempo van de les ligt alleen wat hoger. Als je wordt uitgenodigd voor een demo groep dan wordt er van je verwacht dat je er zoveel mogelijk bent. Gelukkig is er naast het harde trainen altijd tijd voor een grapje en zijn het erg gezellige lessen. 

bottom of page