top of page
BOM-body-mind.jpg

Body & Mind

Bij KdO Lekkerkerk kunt u naast gymnastiek, turnen, jazzdans en aerobic ook terecht voor de les Body&Mind / Sportfit. Deze les wordt gegeven door Henny Huizer.

We starten de les uiteraard met een warming-up (op leuke en afwisselende muziek) en daarna volgt bijvoorbeeld 15 minuten Low-Impact Aerobic om de conditie op peil te houden. Vervolgens oefeningen om alle spiergroepen soepel en sterk te houden/maken. Regelmatig worden deze oefeningen gecombineerd met opdrachten om je geheugen te trainen. We maken ook gebruik van materialen zoals gewichtjes, ballen en dynabands. Het zijn altijd gevarieerde lessen.
De laatste 5 minuten van de les zijn erop gericht om je lichaam en geest helemaal tot rust te laten komen, zodat je weer heerlijk ontspannen naar huis kunt gaan.

Deze les is ook geschikt is voor mensen die moeten revalideren. Er is in de lessen namelijk geen enkele vorm van competitie of prestatiegerichtheid naar anderen toe. Ieder doet de oefeningen uitsluitend voor zichzelf. Leeftijd en conditie doen er niet toe. En er is géén sprake van een “zweverige sfeer”. De lesstof beperkt zich tot nuchtere en rationele werkvormen.

bottom of page