top of page
0 (51)_edited.jpg

Jazz

Jazz is veruit de grootste discipline van Bewegen op Muziek binnen de vereniging.Vanaf de leeftijd van 5 jaar zijn er verschillende jazzgroepen bij KdO.
Bij jazz wordt er door de leiding een choreografie bedacht op de muziek en deze choreografie wordt aan de groep aangeleerd, met als eventueel doel een optreden.
Het doel is altijd het aanleren van een of meerdere dansen, die opgevoerd worden bij verschillende dansevenementen. Ook zit er altijd een wedstrijdelement in: het meedoen aan een Regionale Demogyjada kan leiden tot een uitnodiging voor een Theaterdemogyjada of zelfs de Landelijke Demogyjada, het hoogst haalbare resultaat binnen de recreatieve jazz.

Jazz 1 (vanaf 18 jaar)
Indeling van de les
De lesopbouw bestaat uit een inleiding, spierversterkende- en/of lenigheids oefeningen en een danscombinatie.

Dansen
Tijdens de danscombinatie werken we gedurende een aantal maanden aan één of meerdere dansen om mee te doen op de uitvoering, demogyjada en strejada.  Jazz 1 is geen beginnersgroep maar uiteraard ben je altijd vrij om het te proberen. Je kunt 2 keer gratis meedoen.

Jazz 2 (15-20 jaar)

In jazz 2 dansen meiden van 15 tot 20 jaar. Ze trainen elke woensdag van 20:00-21:00. Zoals in elke les wordt er begonnen met een opwarming en worden er verschillende passen over de diagonaal gedaan. Als we na de opwarming de spieroefeningen gaan doen, wordt er elke week voor een andere spiergroep gekozen. Zo trainen we de armen, de benen, de buik en de billen. Daarnaast rekken we de spieren ook nog op om zo soepel mogelijk te blijven. Bij elkaar duurt dit ongeveer een half uur. Het tweede half uur van de les wordt besteed aan de dans voor het aankomende seizoen. Naast jazzdans is er ook ruimte om andere stylen te laten zien door meiden die daar ook les in krijgen. Zij krijgen dan de ruimte om dit aan te leren en zo blijven de lessen gevarieerd. Heb je zin om een keer mee te trainen, dan ben je van harte welkom. 

Jazz 3 (12-14 jaar)

Jazz 3 is een volle groep meiden waarbij de sfeer altijd heel gezellig is.

De meiden houden er ook wel van om lekker met elkaar te lachen.

Wij beginnen de les in de kring en bespreken daar de inhoud van de les daarna doen ze als warming- up een diagonaal of een up tempo lied waar ze ook goed warm van worden. Daarna  gaan wij verder aan onze dansen.

Jazz 3 is een groep die van veel uitdagingen houd en zo zul je ook zien dat op de uitvoeringen onze dansen heel verschillend zullen zijn!

Jazz 4 (10-12 jaar)

In jazz 4 dansen meiden die in groep 7 en 8 zitten van de basisschool. De les beginnen we altijd met een gezellig praatje over wat ze gedaan hebben de afgelopen week.
Daarna beginnen we met een opwarming gevolgt door een tweede opwarming over de diagonaal. We oefenen dan verschillende passen die later terug kunnen komen in de dans. Na de opwarming doen we spieroefeningen. Met deze oefeningen rekken we de spieren op en blijven de meiden soepel en lenig. Al laatst worden de dansen van het aankomende seizoen aangeleerd. De dansen die worden aangeleerd worden drie keer in het jaar uitgevoerd. Dit is op de jaarlijkse uitvoering, de Dance2Demo en de Strejada. Lijkt het je leuk om een keer te komen dansen? Kom dan gezellig langs voor een proefles. Tot dan! 

Jazz 5 (9-10 jaar)
Indeling van de les
De lessen beginnen altijd met een warming-up of een dansje. Dit is vaak Camp Rock, de gezamenlijke dans van jazz 3, 4 en 5. Hierna rekken en strekken we alle spieren en daarna gaan we verder met de dans voor dit seizoen.

Dansen
We werken op het moment aan een dans op ‘Fascination’: een super leuke dans met super leuke meiden!! En dit jaar mogen we in jurkjes dansen.

Jazz 6 (6-8 jaar)
Indeling van de les
Jazz 6 is de eerste groep waar de jongste kinderen na de Algemene Dansvorming instromen. In deze groep leren we voor het eerst de “echte” danspasjes van jazzdans, zoals een wieber, loopdraai of een pivot. De les begint altijd met een kort dansje waarmee we de spieren opwarmen. Daarna volgen een aantal oefeningen om de danspasjes nog beter onder de knie te krijgen. Vaak doen we tussendoor ook nog even een spelletje. Vervolgens werken we aan 1 of 2 dansen die we ook op de uitvoering, Dance2Demo en de Strejada gaan uitvoeren! Dit is vaak hard werken maar ook erg leuk. 

bottom of page