top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKdO Lekkerkerk

Leer Buijs Biemond Advocaten kennen, een interview met een gewaardeerd sponsor!!Op 6 oktober 2017 gingen ondergetekenden op bezoek bij Buijs Biemond Advocaten, gevestigd aan de Zwanenkade 146 te Krimpen a/d IJssel. We werden hartelijk ontvangen met koffie door de twee eigenaren Esther Buijs en Ies Biemond. Bij het woord advocaten krijg je al snel een beeld van een formeel in het (mantel-)pak gestoken functionarissen die koud en zakelijk de feitelijke boodschap brengen. Niets is minder waar blijkt zo wanneer we in gesprek gaan met Esther Buijs en Ies Biemond die al een paar jaar onze Clubkampioenschappen sponsoren gecombineerd met een reclamebord. Het woord laagdrempelig is zeker van toepassing bij dit advocatenkantoor. Op 1 mei 2000 startte Esther Buijs met Buijs Advocaten, in maart 2013 is zij een maatschap aangegaan met Ies Biemond. In 2015 zijn ze begonnen met een locatie in Schoonhoven, waar op afspraak consulten gehouden worden. Vooral bedoeld om de gehele Krimpenerwaard te kunnen bedienen, maar ook daarbuiten, zoals in Rotterdam, Capelle a/d IJssel en soms verder van huis.

Als we vragen Wie is Buijs Biemond Advocaten? Komen de volgende steekwoorden naar voren: Informeel en benaderbaar kantoor Voor alles beschikbaar, behalve voor strafrecht Praktische advocaten

Op de vraag waarop Buijs Biemond Advocaten zich onderscheidt van andere advocaten komt het antwoord dat heldere en eerlijke informatie hoog in het vaandel staat. Het beste eruit halen voor een klant is natuurlijk belangrijk maar zeker zo belangrijk is dat de klant precies weet waar hij of zij aan toe is. Is de zaak sterk of niet zo sterk en wegen de kosten van gelijk krijgen op tegen de voordelen van dat gelijk. Een extra gegeven is dat Ies naast zijn opleiding tot advocaat ook een technische opleiding heeft gedaan wat in zaken met een technisch aspect heel praktisch kan zijn. Om de vakkennis op peil te houden wordt vanuit de beroepsorganisatie, de Nederlandse Orde van Advocaten, verlangd dat advocaten regelmatig cursussen volgen over nieuwe ontwikkelingen waaraan dus ook Esther Buijs en Ies Biemond deelnemen. Om hun vak uit te mogen (blijven) oefenen moet elk jaar minimaal 20 uur aan opleiding worden gevolgd. Omdat het recht bij uitstek een dynamisch vakgebied is, is het daarbij nodig om bij meer ingewikkelde vraagstukken al gewezen uitspraken over het onderwerp te bestuderen en recente literatuur te raadplegen. Als het erg ingewikkeld en specialistisch wordt kan het nodig zijn om een klant door te verwijzen naar een specialist op het betreffende vakgebied.

Met name Ies verzorgt met enige regelmaat lezingen of presentaties over actuele thema’s zoals arbeidsrecht, algemene voorwaarden, contractenrecht bij werkgevers en netwerkorganisaties. De vakkennis van de constante stroom aan wijzigingen van wet- en regelgeving wordt graag gedeeld met de cliënten, voorkomen is beter dan genezen.

Altijd interessant om te weten… Wat kost het? Buijs Biemond advocaten werkt met oplossingen voor iedere beurs. Er wordt sowieso altijd geprobeerd om een zogenaamde toevoeging te verkrijgen bij de Raad voor Rechtsbijstand, dan betaalt de overheid het leeuwendeel van de rekening. Komt een klant daar niet voor in aanmerking dan wordt er een passende en betaalbare oplossing gezocht. Duidelijkheid vooraf voorkomt problemen en echt duur wordt het pas als je te laat een advocaat inschakelt. Bij twijfel is iedereen welkom voor een vrijblijvend gesprek.

Waarom sponsoren zij KdO?? Buijs Biemond Advocaten vindt het sowieso leuk om maatschappelijke organisaties te steunen. KDO is in beeld gekomen omdat het een flinke vereniging midden in de Krimpenerwaard is met een enthousiaste uitstraling. Dat is goed om te horen en dan tot slot, de tijd vloog om, een warm advies van Ies en Esther voor onze leden en wie al niet meer:

We helpen graag als dat nodig is, voel geen drempel om ons te benaderen en doe dat op tijd. Commissie Communicatie & Sponsoring Henri van Woerkom en Esther Slingerland

51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Algemene ledenvergadering

Uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering KdO op donderdag 5 maart 2020, aanvang 20.30 uur in sportcafé De Bakwetering te Lekkerkerk.

Opmerkingen


bottom of page