top of page
IMG_5799.JPG

Selectie 1 meisjes

De opleiding

KdO biedt turnsters die de potentie hebben om in de 1e of 2e divisie of in de talentendivisie te turnen een complete opleiding aan die aansluit bij de opleidingsvisie van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie. Alle turnsters trainen drie tot vijf maal per week in het Luijten Verwarming Turncentrum in Lekkerkerk, een turnhal met uitstekende faciliteiten voor de opleiding die KdO haar turnsters biedt. De selectie bestaat op dit moment uit 25 wedstrijdturnsters, op verschillende niveaus van 2e jaars jong talenten tot senior turnsters. In tegenstelling tot het recreatie turnen is deelname aan onze turnselectie alleen mogelijk op uitnodiging.

Jong talentturnsters  

De jong talent-turnsters leren spelenderwijs de turnsport kennen. Zij leren hoe leuk de sport is, ervaren bijvoorbeeld het plezier van het over de kop gaan. Zij leren alle grondvormen van bewegen en leren de basis van het turnen. Deze turnsters maken via de jong-talentenwedstrijden van het rayon Lek & IJssel kennis met het turnen van wedstrijden.

Onderbouw (verplichte oefenstof)

De turnsters in de onderbouw (instap, pupillen I en II en jeugd I) krijgen zo volledig mogelijk de basis van het turnen aangeleerd en maken kennis met alle bewegingen in het turnen. Deze turnsters ontdekken het plezier van het beheersen van een beweging en vinden het leuk deze beweging te herhalen. Zo leren zij wat trainen is, door veel herhalen leren ze toewerken naar het volgende niveau van bewegingen beheersen. De focus bij de onderbouw ligt bij een goede technische basis waaruit er later verder gebouwd kan worden. De turnsters in de onderbouw komen uit in de N2/N3.

Bovenbouw (keuze-oefenstof)

Het eerste jaar in de bovenbouw (jeugd II) staat in het teken van het maximale ontwikkelen van de basismotorische vaardigheden (kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie), de trainbaarheid van de turnsters wordt vergroot. In de bovenbouw wordt de turnster steeds nadrukkelijker getraind in het turnen van wedstrijden en het presteren op wedstrijden. Uiteindelijk staat bij senioren het trainen in het teken van het presteren op wedstrijden, in het onderhouden van het programma en de fitheid en minder in de ontwikkeling hiervan. Er wordt veel aandacht besteed aan de mentale aspecten van het turnen van wedstrijden en de turnster krijgt meer ruimte om het eigen programma in te vullen. Turnsters in de bovenbouw komen op wedstrijden uit in de 1e of 2e divisie.

  

Onze turnselectie kenmerkt zich binnen de Krimpenerwaard door haar hoge niveau en de goede technisch onderbouwde turnsters.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, stuur een bericht naar de turnselectie.

bottom of page