top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKdO Lekkerkerk

Update coronavirus


Geachte leden van KdO-Lekkerkerk,


De wereld, het land en zo ook onze club worden momenteel onderworpen aan een enorme beproeving. Het kabinet spreekt over de grootste crisis buiten oorlogstijd, die Nederland heeft gekend en ook voor ons als bestuur is het constant schakelen in waar we verstandig aan doen.


Een van de zaken die ons in Corona-tijd bezighoudt zijn de kosten voor het lidmaatschap nu er geen trainingen meer kunnen worden gegeven en demo’s en of wedstrijden kunnen worden georganiseerd. In een van onze vorige nieuwbrieven hebben we u geïnformeerd over ons besluit om het advies van NOC*NSF en de KNGU te volgen en de contributie te blijven innen. Ook de gemeente Krimpenerwaard heeft zich achter dit standpunt geschaard. 


Hoewel de juridische relatie tussen een sportclub en een lid het lidmaatschap is en er wettelijk geen sprake is van wederkerigheid van rechten en plichten, onderzoeken we toch de mogelijkheden om iets voor onze leden terug te kunnen doen. Als bestuur moeten we daarin constant de afweging maken tussen het belang van de leden enerzijds en het belang van de club anderzijds. Deze lijn is echter niet zo scherp te trekken en houden sterk verband met elkaar. Daarbij komt dat er een verschil is tussen iets willen, iets kunnen en iets daadwerkelijk doen.

Ondertussen wordt er hard gewerkt door allerlei partijen aan noodmaatregelen om het voortbestaan van verenigingen te kunnen waarborgen. Er is een mogelijkheid om eenmalig € 4000,- te ontvangen van het Rijk, daarnaast wachten we op duidelijkheid hoe zal worden omgegaan met zaalhuren en heeft de KNGU aangegeven het komende kwartaal 25% korting op de bondsafdracht te geven. 

Wanneer onze aanvragen worden gehonoreerd en of kosten niet in rekening zullen worden gebracht is nog niet volledig duidelijk.  We hebben besloten om jullie, zodra dat verantwoord kan, uit coulance mee te laten delen en een nader te bepalen percentagekorting te geven op de contributie. We verwachten hier in het derde kwartaal meer duidelijkheid over te hebben en zullen dat op dat moment, voor dat kwartaal verrekenen. Tot die tijd kunnen we in het belang van het voortbestaan van KdO niet anders dan de contributie blijven innen en om jullie begrip hiervoor vragen. 

Voor vragen hierover of eventuele andere hieraan gerelateerde zaken, kunt u terecht op onze totaal vernieuwde website https://www.kdo-lekkerkerk.nl of contact leggen via onze speciaal hiervoor geopende mailbox: corona@kdo-lekkerkerk.nl

Tot slot wensen u uiteraard een goede gezondheid en veel sterkte toe! 

Richard van Erk, Mattijs van Gorsel en Gert-Jan Lammens

Bestuur KdO-Lekkerkerk


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page